Kistor och urnor

En begravningskista behöver alltid väljas oavsett om ni tänkt er en kremationsbegravning eller en jordbegravning. Kistan används som ett sista vilorum för den avlidne och underlättar transporter till kyrka, kapell och krematoriet.

Kistor och urnor finns i många olika material, färger, prisklasser, storlekar och utföranden. Det finns alltså stora möjligheter att få både kistor och urnor med en personlig prägel. Våra begravningsrådgivare hjälper dig gärna att välja begravningskista och urna oavsett om du vänder dig till kontoret i Borås, Ulricehamn, Bollebygd eller Herrljunga.

Vad ska jag tänka på när jag väljer kista?

Ibland finns det önskemål från den avlidne kring vilken typ av kista man vill ha. Alternativt är det de efterlevande som väljer efter sina önskemål. Här finns alla möjligheter att vara personlig. Gillade farfar natur, skog och mark? Ja då kanske Naturkistan dekorerad med grenar och mossa är ett naturligt alternativ. Älskade mamma rosa blommor och ni vill att de ska synas tydligt i kistdekorationen, då passar en vit Akvarell extra bra.

Finns det önskemål om att ha ett bårtäcke över kistan, eller om det ska göras en sk Direktkremation innan begravningen, då används ofta Transportkistan, som är vår enklaste kista.

För dig som vill ha ett miljövänligare val har vi kista Saga, formpressad av miljövänlig biokomposit och tillverkad av hälften så många träd som en traditionell kista. Inredningen är gjord i miljömärkt lin. Klicka på knappen för att se hela vårt utbud av kistor och urnor och priser.