Minnesstund

En minnesstund efter begravningen ger ofta trygghet och blir till en fin minnesbild inför framtiden. Det känns skönt att samlas efter begravningen för att tillsammans minnas den avlidne/avlidna, dela personliga minnen och historier. Låt gärna den man tagit avsked av få finnas med. Kanske serverar man mammas eller pappas favoritmat, dekorerar med älsklingsblommorna och placerar ett fotografi på borden.

Minnesstunden kan hållas på restaurang, i församlingshem, hemma eller i annan lämplig lokal. Vi har själva två förtäringsställen där vi har möjlighet att arrangera minnesstunder, Sinnenas Hus och Yxhammargården, men ordnar givetvis minnesstunden på den plats ni önskar.

Genom Yxhammargården i Borås har vi även möjlighet att ordna catering samt övernattning för långväga gäster. I Ulricehamn kan vi erbjuda logi på Hotell Bogesund. Förutom övernattning vill man kanske mötas för en stunds gemenskap bara inom familjen. Kontakta oss för information, priser och bokning. Vi har ett avtal som ger ett rabatterat pris.

Det kan kännas skönt att ha en värd under minnesstunden både för familj och gäster. Värden kan till exempel hälsa välkommen till bords, hjälpa till med placering och ge ordet vid eventuella minnestal.

Ett minnesbord bidrar också till att minnesstunden blir personlig. På bordet kan man till exempel placera fotografier, blomsterhyllningar, minnesadresser och kanske även en gästbok. Genom ett bildspel minns man den bortgångna och kan dela gemensamma ögonblick. Bilderna liksom musik speglar den man just tagit avsked av och skapar en fin och varm gemenskap. Vi är lyhörda och hjälper gärna till med förslag och tankar omkring detta.